top of page
Wit-logo.png

Projecten

DGA gamescom (1).jpg
Business Development
Coördinatie internationaal
Branding & Promotie NL Creatieve Industrie
Onderzoek & Ontwikkeling
Scale ups
Internationale ambitie
Programmavormgeving

COÖRDINATIE INTERNATIONALISERING

De internationaliseringsbeleidsagenda van de Topsector Creatieve Industrie; gerelateerd aan het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt uitgevoerd door PPS-organisatie Creative Holland. Bij Publiek-Private Samenwerking (PPS) werkt de overheid samen met het bedrijfsleven aan van tevoren afgesproken doelen. Kortweg is Creative Holland dé publiek-private verbinder en -met de roots in de industrie – uitstekend in staat dat wat speelt in de markt bij de beleidsmakers te brengen, waar nodig aan te scherpen en vice versa. Bureau Creatuve Holland is een samenwerking tussen verschillende partners: het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Federatie Creatieve Industrie (koepel van brancheverenigingen), Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Het Nieuwe Instituut en DutchCulture. Creative Holland is een essentiële partner en is benaderbaar voor zowel het creatieve MKB als de overheid. TSPC verzorgt, samen met collega Femke Blok, de dagelijkse leiding en business development van Creative Holland.

Oprachtgever: 

LOGO-7.png
3.png
1.png
2.png
4.png
5.png
7.png
8.png
6.png
AHK ondernemen.jpg

PROJECTLEIDING BEVORDERING ONDERNEMERSSCHAP

Projectleiding
Onderzoek & Ontwikkeling
Opleveren van Inventarisatie + behoefterapport
Opleveren Projectplan
Programmavormgeving
(Post)Educatie

Ten behoeve van het door ontwikkelen en innoveren van (post)ondernemerschapsonderwijs voor de Hogeschool van de Kunsten Amsterdam in het algemeen en ten behoeve van het door ontwikkelen en inpassen van de  huidige Arbeidsmarktagenda en het thema Fair Practice binnen de Academie voor Theater en Dans Amsterdam werkt in het bijzonder werkt TSPC mee aan projecten. Dit gaat om lange termijn projectleiding om beide projecten tot een succes te brengen en daarnaast o.a. het opleveren van een inventarisatie + behoefte rapport, programmaontwikkeling en programmering en business development gerelateerde werkzaamheden.

Oprachtgever: 

ref-ahk.jpg
LOGO-4.png
LOGO-3.png
entree-galerie-bart.jpg
Business Development
Coaching op maat
Opleveren Plan van Aanpak en actieagenda
Scale ups

COACHING EN PLAN VAN AANPAK VOOR GALERIE BART NIJMEGEN

Toonaangevende kunstgalerie Galerie Bart is -zoals ze zelf zeggen- aan verandering en vernieuwing toe. Maar hoe pak je dit aan? Wat is belangrijk en heeft dus prioriteit en wat kan even wachten? Voor de opstart van dit transitieproces heeft Galerie Bart TSPC ingeschakeld om hen te begeleiden in de eerste stappen van dit proces voor 2019. TSPC heeft hen begeleidt middels oriënterende gesprekken, een vragenlijst en twee werksessies met de kernleden van het team en bestuur. Naar aanleiding van deze input heeft TSPC in samenwerking met Galerie Bart een plan van aanpak + actieagenda voor 2019 opgeleverd.

Oprachtgever: 

Afbeelding1.png
lucaxx-freire-486466-unsplash.jpg
Empoweren startende ondernemer
Scale Ups
Onderzoek & Ontwikkeling
Programmavormgeving
Projectmanagement

CRASH COURSE ONDERNEMEN IN DE CREATIEVE SECTOR

ref-ahk.jpg

Voor de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten is er een uitdaging om hun studenten weerbaarder te maken als creatief en cultureel ondernemers van de toekomst. Vaak bestaat er een gezonde tegenzin of angst bij deze doelgroep over alles wat met ondernemerschap te maken heeft. De crashcourse ondernemen zoomt in op de eerste hobbels en praktische vaardigheden die een zelfstandig ondernemer nodig heeft om goed te kunnen starten en empowered deze doelgroep om die creatieve ondernemer in zichzelf tot bloei te laten komen op de manier zoals zij dat voor zich zien. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen: fair practice, onderhandelen, je prijs bepalen, boekhouding, belasting en inschrijven bij de KvK. De cursus bestaat uit drie series van elk drie lessen die gegeven worden door experts uit het werkveld. De cursist ontvangt na afloop een certificaat.

Oprachtgever: 

 

Partner:

LOGO-3.png
Brainstorm sessie
Internationale ambitie
(Post)educatie
Onderzoek & Ontwikkeling
Programmavormgeving
Projectmanagement

VERDIEPINGSCURSUS MANAGEMENT VOOR CREATIEVE PROFESSIONAL

ref-ahk.jpg

De Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten, De Business School van de UVA en IXA slaan de handen ineen om een verdiepende cursus voor de succesvolle creatieve professional in Amsterdam die door wil groeien en ontwikkelen. Met een reeks van verschillende modules bieden wij op maat een verdiepend programma aan voor ambitieuze CEO’s en managers uit de creatieve industrie die geloven in impact en omzet. Wij leveren hiervoor een R&D traject, doen (deels) het projectmanagement en dragen bij aan de implementatie en uitvoering. De pilotversie gaat in 2019 van start.

Oprachtgever: 

 

 

 

Partner: 

LOGO-2.png
LOGO-3.png
ahmad-odeh-761627-unsplash.jpg
Kennisdeling
(Post)educatie
Onderzoek & Ontwikkeling
Programmavormgeving
Projectmanagement

ALUMNI EVENT: DE NIEUWE CREATIEVE ONDERNEMER

De Academie van Theater en Dans organiseert in 2019 een event voor alumni met als thema ‘De Nieuwe Creatieve Ondernemer’. Alumni hebben steeds meer de behoefte te blijven leren en geïnspireerd te blijven door hun opleiders en peers. Ondernemerschap voor de creatieve professional is een mooi en relevant thema waar veel kennis en inspiratie over gedeeld kan worden. Deze dag zet in op kennis en trends in ondernemerschap voor de creatieve professional, cross-over cases, workshops en ontmoeten. Alumni worden zelf betrokken bij de ontwikkeling en organisatie van het event.

Oprachtgever: 

 

LOGO-4.png
Schermafbeelding 2018-10-31 om 10.34.00.
Advies en coaching op maat
Scale Ups
Business Development op maat
Nieuwe busienssmodellen

BOTMA & VAN BENNEKOM

In 2016 is dit bedrijf in natuurlijke cosmetica tot leven gekomen. Uit liefde voor het goede uit de natuur en onze huid zijn Rianne Botma en Simone van Bennekom hun zoektocht begonnen. Ze hebben zich verdiept in het maken van natuurlijke verzorgende producten en duurzaam, milieuvriendelijk produceren. Alweer twee jaar maakt BOTMA & van BENNEKOM natuurlijke, handgemaakte verzorgingsproducten van biologisch ingrediënten, zonder SLS, parabenen of synthetische geur- en kleurstoffen. Ook gebruiken ze geen plastic verpakkingen maar alleen recyclebaar of biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal, leveren ze alleen brievenbus pakketten (geen onnodige ritjes en logistiek), en marketen ze niet allerlei producten die je nodig zou hebben maar laten juist de verschillende toepassingen van één product zien. Dit voorkomt verspilling, geeft ruimte in de badkamer en de portemonnee. Inmiddels bestaat het bedrijf alweer 2 jaar en ligt het naast de webshop in meer dan 50 (online)winkels in Nederland, België en Duitsland (o.a. WAAR).

LOGO-5.png
2018_New-Dutch-Wave_SXSW_photo_Ben-Houdi
Internationale ambitie
Scale Ups
Onderzoek en Ontwikkeling
Propositie afleveren
Opleveren strategisch plan
Publiek/Privaat
Projectmanagement

COÖRDINATIE EN ONDERZOEK CREATIVE HOLLAND

LOGO-6.png

Voor NLinBusiness onderzoekt en ontwikkelt The Soft Power Company een propositie voor Creative Holland. Het gaat om een publiek/private internationaliseringsstrategie ter bevordering van de topsector creatieve industrie. Creative Holland is een initiatief van de Nederlandse creatieve industrie dat wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), gerealiseerd door de Federatie Dutch Creative Industries in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Kamer van Koophandel, Dutch Culture, Het Nieuwe Instituut en de brancheverenigingen uit de Creatieve Industrie.  Ook neemt The Soft Power Company de coördinerende werkzaamheden rondom bureau Creative Holland waar.

LOGO-7.png
sydney-sims-519706-unsplash.jpg
Social start up
Business Development
Organisatieadvies
Propositie afleveren
Uitvoering en implementatie
Project management
Nieuwe bussinessmodellen

TIJD VOOR EEN TIME OUT

Stichting Time Out zet prestatiedruk en burn-out onder jongeren op de kaart in Nederland. Met een peer-to-peer aanpak realiseert de stichting nu haar eerste projectplan: de Time Out Tournee. Hiermee willen ze het taboe rond dit onderwerp bespreekbaar maken, zorgen voor preventieve (h)erkenning en uiteindelijk verbetering.  Het concept bestaat uit een tournee langs MBO, HBO en WO instellingen en gaat ook langs werkgevers met veel jonge professionals in dienst, zoals in de zorg. Met goeie partners, een creatief concept en het niet langer over jongeren te hebben maar mét jongeren samen aan de slag te gaan wil de stichting een nieuwe, gezondere norm brengen. Niet alleen voor jongeren, maar voor heel Nederland. The Soft Power Company neemt het onderzoeken, ontwikkelen, opzetten en inrichten van deze organisatie voor haar rekening, evenals het concept voor het eerste projectplan, de uitvoering en implementatie.

LOGO-8.png
Afbeelding10.png
Afbeelding11.png
Afbeelding12.png
LOGO-9.png
manuel-nageli-575855-unsplash.jpg
Organisatieadvies
Reputatiemanagement
Uitvoering en implementatie
Propositie afleveren
Projectmanagement
Soft Power marketing

BNP PARIBAS VRAAGT VDA

LOGO-11.png

BNP Paribas heeft VDA gevraagd om mee te denken met een mogelijk nieuwe sponsorstrategie en bijpassende partnerships die de waarden en behoeften van de bank onderstreept, werknemers enthousiasmeert en bijdraagt aan een beter maatschappelijk en/of cultureel klimaat in Nederland. Ook lag er een behoefte om verschillende labels van de bank samen te laten optrekken om meer impact te kunnen maken met deze mogelijk nieuwe partnership. The Soft Power Company hielp VDA met de strategie en uitvoering van dit project.

Opdrachtgever: 

Klant:

LOGO-10.png
david-menidrey-389997-unsplash.jpg
Organisatieadvies
Reputatiemanagement
Uitvoering en implementatie
Propositie afleveren
Projectmanagement
Soft Power marketing

TROMP

LOGO-10.png

Internationaal onderscheidend percussie concours TROMP Percussion, van oudsher gevestigd in Eindhoven, heeft VDA om hulp gevraagd in het ontwikkelen van een strategie en het helpen uitvoeren van een plan van aanpak waarin meer private partnerships ontwikkeld worden zodat de financieringsmix van TROMP Percussion verbreed kan worden. Doel is meer inkomsten generen vanuit de vrije markt en TROMP Percussion herpositioneren. The Soft Power Company heeft geholpen in het ontwikkelen en uitvoeren van deze strategie en plan van aanpak. Zo is er het format Club Tromp bedacht en ontwikkeld, wat ondernemers die op zoek zijn naar inspiratie, netwerk en innovatie in Eindhoven, de kans geeft onderdeel te worden van de TROMP ervaring.

Opdrachtgever: 

Klant:

LOGO-12.png
bottom of page